Klimadeken

Is een oplossing die niet alleen thermisch isoleert maar ook vochtproblemen oplost door verlaging van de relatieve vochtigheid. De KLIMADEKEN – een geprefabriceerd, dubbelwandig polyethyleen element, voorzien van een overlap en gevuld met ISO-parels – wordt op de bodem van de kruipruimte gelegd en gedeeltelijk tegen de opgaande muren gezet. Met de KLIMADEKEN wordt door de isolatie van de bodem van de kruipruimte het damptransport naar de woonruimte verlaagd. Overmatig vochttransport en energieverlies wordt zo tegen gegaan. Scheerman Isolatie heeft in meer dan 5000 probleemwoningen al oplossingen gerealiseerd dankzij de toepassing met KLIMADEKEN.

Productvoordelen:

– Hoge blijvende isolatiewaarde = ongevoelig voor vocht.

– Grote besparing op stookkosten = rendement van KLIMADEKEN is groot, een droge woning heeft minder energie nodig om het zelfde comfort te bieden.

– Onderhoudsvrij = bij staand water in de kruipruimte gaat het systeem drijven en blijft de prestatie gewaarborgd.

– Hoge milieuscore = PE en EPS scoren uitstekend op de voorkeurslijst en het systeem is gemakkelijk te recyclen.

– Goede garantieregeling = 10 jaar conform garantieregeling ISOTECHNIEK.

– Geeft een verhoogd wooncomfort en de relatieve vochtigheid in de woning daalt = minder kans op schimmels en huismijt.

Systeemopbouw:

KLIMADEKEN bestaat uit elkaar overlappende elementen van kunststoffolie, die op de bodem en tegen de wanden van de kruipruimte worden aangebracht. Elementenopbouw: het binnenelement bestaat uit een rondom gelaste folie waraan een overlap is gelaten. Deze buitenfolie is bestand tegen vocht, micro-organismen en humuszuren.

Materiaal:

Kunststoffolie op basis van polyethyleen. EPS-parels zijn bolletjes geëxpandeerd Polystyreen.

Fabricagemethode:

Kunststoffolie verkregen door een blaas-extrusie-procede, naden zijn gelast. EPS-parels worden verkregen door bij de raffinage van ruwe olie het ontwijkende styreen monomeer in gasvorm te winnen. dit gas laat men condenseren en polymeriseren. Hiermee is een expandeerbaar polystyreen granulaat ontstaan, dat in een expandeerinstallatie wordt omgezet in polystyreenparels.

Klimadeken® Bodemisolatie heeft velen voordelen!